Русия отчете в събота поредни нарушения, извършени от коалицията западни държави

...
Русия отчете в събота поредни нарушения, извършени от коалицията западни държави
Коментари Харесай

Русия продължава да отчита западни нарушения над Сирия

Русия регистрира в събота следващи нарушавания, осъществени от коалицията западни страни над сирийското въздушно пространство. Това съобщи контраадмирал Вадим Кулит, заместник-началник на съветския Център за помиряване на воюващите страни, представен от " Интерфакс ".

Както съобщи контраадмиралът, авиацията на така наречен Международна антитерористична коалиция, ръководена от Съединените щати, продължава да създава рискови обстановки в небето на Сирия.

През миналото денонощие от страна на " обединението "  са регистрирани два случая на нарушение на протоколите за деконфликт от 9 декември 2019 година,

Полети на безпилотни летателни апарати, които не са съгласувани с съветската страна. Също по този начин, в региона на Ал-Танф бяха регистрирани четири нарушавания дневно от двойка щурмови самолети A-10 Thunderbolt и два многоцелеви безпилотни летателни апарата MQ-1C " коалиция ".

Той добави, че с сходни действия коалицията продължава да основава рискови предпоставки за авиационни произшествия и произшествия, а също по този начин утежнява ситуацията във въздушното пространство на Сирия.

Припомняме, че това се случва за следващ път през последните месеци. Москва не пропуща да подлага на критика дейностите на Запада в Сирия. В същото време и постоянно оказва помощ на Дамаск с удари против неговите врагове в страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР